E-Müfredat Zümre Oluşturma Kılavuzu

E-MÜFREDAT ZÜMRE OLUŞTURMA KILAVUZU

Bünyamin ÇERİ

Üsküdar Derya Öncü Anadolu Lisesi Türkçe Sosyal Bölüm Başkanı

1-Google’a e-müfredat yazıyoruz. 

e-mufredat2-M.E.B Personel Girişi kısmına tıklayıp kullanıcı adımızı ve şifremizi giriyoruz. 

3-Açılan sayfanın en sonunda Yıllık Plan kısmı var, bu kısma tıklıyoruz. 

4-Açılan sayfada Eğitim Kurumları İşlemler kısmı var, bu kısma tıklıyoruz. 

5-Açılan sayfada Kurul Tanımlama maddesi var, bu kısma tıklıyoruz. 

6-Açılan sayfada Kurul/Zümre Tanımlama kısmı var, bu kısmın yanındaki oka tıklayıp çıkan maddelerden birini seçiyoruz. Biz Zümre Öğretmenler Kurulu maddesini seçeriz. Bu madde seçilince bizim ilgili alanımız kendiliğinden alta çıkıyor. Alanın altında tarih ve saat kısmı var, bu kısmı da doldurup en alttaki Kurul Zümre Açıklaması kısmına geçiyoruz. Buraya şunu yazmanızı tavsiye ederim: Örnek: Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi (Bu Kısma Kendi Zümrenizi Yazın) Belirtilen Tarihte Edebiyat-Sosyal (Bu Kısma Kendi Toplantı Odanızı Yazın) Bölüm Odasında Yapılacaktır. Gerekli Hazırlığı Yaparak Toplantıya Katılmanız Önemle Rica Olunur. Bu işlemi de tamamladıktan sonra sayfanın üstünde bulunan disket işaretine gelip bunu tıklıyorsunuz ve yaptığınız işlem kaydedilip bütün zümre öğretmenlerine gönderiliyor, öğretmenler toplantıdan haberdar ediliyor. 

7-Sizin toplantı isminiz oluştu artık. Bundan sonra toplantı isminin önünde kalem işareti var, bu işarete tıklayıp işlem yapmaya başlıyorsunuz. (Bu kalem işaretini göremezseniz, x işaretine basarak sayfadan çıkın, yukarıdaki işlemleri takip ederek kalem kısmına tekrar gelip işlemlere başlayabilirsiniz) 

8-Yeni açılan sayfanın en altında katılımcılar var, bu katılımcıları seçip sayfanın sağına geçiriyorsunuz. Eğer orada yazan isimlerin dışında yeni isim eklemek isterseniz bu yeni ismin TC’sini katılımcı isimlerinin üstündeki yeni katılımcı ekle kısmına yazıp ekliyorsunuz. İsimleri sağa geçirdikten sonra bir başkan bir de başkan yardımcısı belirleyip işlemlerinize devam ediyorsunuz. (Eğer toplantıyı yapan 1 öğretmenseniz ikinci kişi olarak okul müdürünü eklemelisiniz) 

9-Bundan sonra sayfanın ortasına gelip Gündem Maddesi oluşturmaya başlıyoruz. Gündem maddelerinden var olanları da seçebiliriz, kendimiz de oluşturabiliriz. Var olanların başındaki kutucuklara tıklayıp onları sağ tarafa geçirebiliriz. Yeni madde eklemek istersek alt kısımdaki boşluğa istediğimiz maddeyi yazıp kaydet kısmına bastığımız zaman bu yeni madde sağ tarafa kaydedilir. Bu şekilde bütün maddeleri kaydettikten sonra maddelerin karışık şekilde dizildiklerini görürüz. Biz, isteğimiz maddeleri alt alta getirmeliyiz numarasına bakmadan. Bu işlem için de ilgili maddeyi tıklayıp istediğimiz yere sürükleyip bırakırız. Bu sürükleme işlemi bittikten sonra üstte Maddeleri Sırala kısmı var, burayı tıkladığımız an bütün maddeler numara sırasına göre sıralanır. 

10- Yukarıdaki işlem bittikten sonra zümre başkanı olarak en alttaki zümre kararlarını okudum ve kabul ediyorum kısmını tıklıyoruz ve sayfanın üstündeki diskete gelip bunu da tıklayıp işlemimizi kaydediyoruz. Yaptığımız işlem bütün zümre öğretmenlerine bildiriliyor. 

11-Yukarıdaki işlemden sonra zümreye katılan bütün öğretmenlerin kendi şifreleriyle sayfalarına girip (yukarıdaki giriş sırasını takip ederek) sayfanın altındaki zümre kararlarını okudum ve kabul ediyorum kısmına tıklayıp sayfanın başındaki diskete de basarak işlemi kaydetmeleri gerekir. 

12-Yukarıdaki işlemleri yapıp gündem maddelerini oluşturduktan sonra sıra bu maddelerle ilgili karar almaya geldi. Her gündeme tıklıyoruz. Sayfanın altına karar kısmı açılıyor, bu kısma zümre toplantı tutanağındaki ilgili kararı yapıştırıyoruz (Size tavsiyemiz, word’e yazdığınız zümreniz masa üstünde açık şekilde dursun, oradan alıp buraya yapıştırın) ve kaydet butonuna basıyoruz. Bu şekilde bütün maddelerin kararlarını yapıyoruz.

 13- Bu işlemler de bittikten sonra zümre başkanı sayfanın en sonuna gelecek ve toplantıyı bitiriyorum kısmını tıklayıp toplantıyı bitirecek ve üstteki diskete de basarak işlemi kaydedecek. 

14-Yukarıdaki işlemlerden sonra yapılan kurul müdürün onayına sunulacak, müdür işlemleri onayladıktan sonra zümre başkanı siteye tekrar girecek Eğitim Kurumları İşlemleri kısmına tıklayıp açılan maddelerden bu kez Kararlar ve Sonuçlar kısmını tıklayacak, zümrenin içine, kalemi tıklayıp girdikten sonra alınan her maddenin önündeki kaleme tıklayarak maddeyi açacak ve sayfanın en sonuna gelerek sol tarafta Karar Olumlu Sonuçlandı (baştan ikinci maddedir) maddesini tıklayacak ve üstteki disket işaretine bastıktan sonra o maddeyi olumlu sonuçlandıracak. Bütün maddeleri aynı yöntemlere olumlu sonuçlandıracak ve toplantı bitecek.

BÜNYAMİN ÇERİ
DERYA ÖNCÜ EĞİTİM KURUMLARI

blog

ÖNCÜLERDEN YAZILAR

Birinci Sınıfa Başlama Yaşı 2020

 10 Şubat 2020 Pazartesi

Okula başlama yaşı ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler neticesinde anne babaların zihinlerinde çocuklarıyla...

Devamı

Teknolojinin Hayatımızdaki Önemi

 28 Mayıs 2019 Salı

Merhaba! Ben Damla. Beşinci sınıf öğrencisiyim. Geçen gün sosyal bilgiler dersinde öğretmenimiz bize...

Devamı

Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Etkileri

 14 Şubat 2018 Çarşamba

Teknoloji çok kısa bir sürede hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Tabletler, bilgisayarlar, akıllı telefonlar yaşamımızda çok büyük bir rol alır...

Devamı

Lgs ye Girecek Öğrencilere Tavsiyeler

 30 Mayıs 2021 Pazar

Sevgili Çocuklar; Yaklaşık olarak bir yıldır yoğun bir tempo içerisinde hazırlanmakta olduğunuz lgs sınavına bir hafta gibi bir zaman kaldı...

Devamı

Sonbahara Merhaba. Bugün 23 Eylül Ekinoksu

 23 Eylül 2018 Pazar

Bugün 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu. Gündüz ile gecenin eşit olması durumudur ve Kuzey Yarımküre için sonbaharın ilk günü olarak kabul edilir.

Devamı

Çocuğum Ödev Yapmak İstemiyor

 15 Şubat 2020 Cumartesi

Ödevler okul döneminde ebeveynleri en zorlayan konuların başında gelir. Anne babalar bu konuda çaresiz kalıp,...

Devamı

Çocuklarda İnatlaşma

 8 Şubat 2018 Perşembe

İnatçı, hareketli ve meraklıdır, sürekli etrafı karıştırır. Bu dönemde çocuk tüm dünyanın merkezinde olduğunu ve dolayısıyla...

Devamı

Deprem Çocuğa Nasıl Anlatılmalı?

 7 Şubat 2020 Cuma

Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen depremler, anne babalarda ''Çocuğuma depremi nasıl anlatmalıyım?''

Devamı

Okul Olgunluğu Nedir ?

 13 Şubat 2018 Salı

Okul olgunluğu; çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal anlamda ilkokulun gerekliliklerini karşılamaya hazır olmasıdır...

Devamı

Afetlere Hazırlıkta Önlem Almanın ve Eğitimin Önemi.

 11 Kasım 2020 Çarşamba

Afetlere Hazırlıkta Önlem Almanın ve Eğitimin Önemi...

Devamı