Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi olarak; öğrencilerimizin, bireysel farklılıklarına dayalı öğrenme tarzlarını önemseyerek en iyi öğrenme tasarımları ile onları üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Bu bağlamda; öğretmenlerimiz her günün sonunda öğrenciler ile buluşuyor. Öğrencilerimiz bireysel olarak belirlenmiş saatlerde özel dersler alarak öğrenme eksiklerini kapatıyor.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi olarak; sosyal ve kültürel yetkinlikler kapsamında öğrencilerimizin kültürel yaşamlarına değer katıyoruz. Yeteneklerin keşfedildiği kano sporunu gerçekleştirdik. Mutluluk, öfke kontrolü, karar verme, üretkenlik, güven duygusu gelişimi gibi 21. yy yetkinlikleri kazanımı için önemli bir adım atılmıştır. Boğazın serin sularında kürek çeken öğrencilerimiz yorucu ve keyifli bir günü geride bıraktılar..
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi öğrencileri nesnel, eleştirel ve değer odaklı bir bakış için okuma becerilerini geliştirmeye devam ediyor. Karakterli, tarih ve kültür bilinci olan bilgiyi seven nesiller yetiştirme yolculuğunda yalnız değiliz. Ailelerimizin de okuyarak destek verdiği bu yolculukta "Okul ve Aile" etkinliği kapsamında yazar Özlem Metin Hanımefendi'yi konuk olarak ağırladık.
Çekmeköy Özel Derya Öncü Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim modelimizin bir parçası olan "Şahsiyet Yetkinliğinin" alt kategorisi "İçe dönük düşünme" doğrultusunda yeteneklerini gösterdi. Disiplinler arası bakış ile sunulan "Hayat ve Ölüm" temalı şiir dinletisi birinci dönemin kapanış programı olarak dinleyicileriyle buluştu.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği'nin sevgi evleriyle organize ettiği " "Ni'yetim iftarda da sizlerle olmak" konulu program, tiyatro gösterisi, iftar sofrası ve muhabbetlerle sosyal birlikteliğin ve kardeşliğin pekişmesini ve bir nebze de olsa 8-13 yaş arası misafirlerimizin yüzlerin gülmesini sağladı.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerimiz, İnsan Fizyolojisi Ünitesi; 11.1.1. sinir siteminin yapı, görev ve işleyişini açıklar kazanımı kapsamında 'Beyin diseksiyonu ' deneyi gerçekleştirildi.
"Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Fatma KILIÇ tarafından 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik mesleki rehberlik kapsamında; üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerimize kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz. Bu kapsamda Medipol Üniversite gezimizi tamamladık.
Öğrencilerimize bu gezide eşlik eden öğretmenlerimizden Asiye KAYA'ya teşekkür ederiz."
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerimizle kimyasal tepkime türlerini ve denklemlerini kavrayabilmek, tepkime esnasında ve sonucunda gerçekleşen olayları gözlemleyebilmek amacıyla bir çalışma yaptık. Aktif bir metal olan sodyumun su ile patlama reaksiyonunu gerçekleştirerek açığa çıkan maddeleri tahmin ettik. Ardından tepkimenin türü ile ilgili denklemini yazarak çıkarımlarda bulunduk.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerimizle, periyodik tabloda yer alan elementlerin sembollerini kavrayabilmek adına 'periyodik tombala' oyunu oynadık. Bu sayede elementlerin sembolleri, periyodik tablodaki yeri ve kullanım alanları ile ilgili çeşitli bilgileri eğlenerek öğrenme fırsatı bulduk.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesinde; eğlenerek öğrenmek için lise kademesinde sınıflar arası gerçekleşen bilgi yarışmasında finale kalan 10-A sınıfından Tuhfe Melikoğlu ve 11-A sınıfından İlianaz Uzun arasında tekrar bir yarışma düzenlenerek Kim Bilir Bilgi Yarışması final programı düzenlendi.
Bu programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi 10/A sınıfı öğrencileri ile önce laboratuvarda uyulması gereken kurallar anlatıldı ve laboratuvar malzemeleri anlatıldı.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizle, sıvı çözeltiler ünitesi kapsamında çözünme, derişim, seyreltme ve deriştirme gibi kavramları uygulayarak öğrenme amacıyla bir çalışma gerçekleştirdik.
"Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi olarak; 11. ve 12. Sınıf öğrencileri, mesleki rehberlik kapsamında, Sabancı Üniversitesini ziyaret etti. Öğrencilerimizin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı olan bu gezide, üniversite kültürü ve yaşamını da deneyimlemiş oldular.
"İnsanlar, kendi deneyimleriyle yaşadıklarını açıklıkla anlayabilirler." Yapılandırmacı eğitim amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin deneyimlerini esas alarak kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebilmeleri, matematiğe dokunabilmeleri, öğrendikleri soyut kavramlarla günlük hayat içerisinde nerede ve nasıl karşılaştıklarının farkına varabilmelerinin amaçlandığı 11. Sınıflar "RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI'NA YOLCULUK" için Rahmi Koç Müze eğitim gezisi oldukça keyifli ve etkili bir program dâhilinde gerçekleştirildi.
Çekmeköy Derya Öncü Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik...
12-B sınıfı Danışman öğretmeni Nagihan Demir ve Edebiyat Öğretmenimiz Nurcihan Elmacı ile Çamlıca Camii Kütüphanesinde motivasyon çalışması gerçekleştirdik. Maddi ve manevi olarak gelişimlerini desteklemek ve farklı mekanlarda ders çalışmayı öğrenmeleri için Çamlıca Camii Kütüphanesi seçimi öğrencilerimizin ikliminde olumlu değişiklikleri beraberinde getirdi.
Derya Öncü Eğitim Kurumları aylık yemek listemizi inceleyebilirsiniz.
9. sınıf öğrencilerimizle Coğrafya ve Kimya dersleri kapsamında bilim ve bilimsel düşüncenin, toplumun tüm katmanlarıyla buluşturulması amacıyla ortaya çıkan Üsküdar Bilim Merkezine gittik. iletişim, robotik, otomotiv, finans, havacılık ve uzay, enerji, doğa bilimleri ve tıp teknolojileri temalarına sahip, etkileşimli sekiz ana sergi alanını eğitmenlerle birlikte gezdik ve deneyimledik.
10.sınıf coğrafya dersi 10.1.4. Kayaçların özellikleri ile yeryüzü şekillerinin oluşum süreçlerini ilişkilendirir kazanımı kapsamında dersimizde Kayaç türleri ve özellikleri verilere, kayaçların kullanım alanlarına yönelik örneklere yer verildi.
10-A sınıfı öğrencilerimizle, Coğrafya ve Kimya dersleri kapsamında Sancaktepe, Sultanbeyli, Çekmeköy ve Maltepe ilçelerinin atık sularını arıtmak amacıyla kurulan Ömerli Su Havzası'ndaki Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisine gittik. Öncelikle öğrencilerimize atık su arıtma tesisinde yer alan ünitelerin çalışma prensipleri hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı.