5. sınıf öğrencilerimizle, Fen Bilimleri dersinde mikroskobik canlıları gözlemleyebilmek amacıyla protista kültürü hazırladık. Öncelikle behere bir miktar akvaryum suyu aktardık ve içerisine kurumuş yapraklar, muz kabuğu, pirinç taneleri ve taşlar ilave ettik. Bu karışımın üzerini su ekledikten sonra hava alabileceği şekilde kapattık. İki hafta bu şekilde beklettikten sonra protista kültürümüzden örnek alarak mikroskopta inceledik ve hareket eden mikroskobik canlıları gözlemledik. Yaşamımızda önemli yer tutan mikroskobik canlıların yararlı özelliklerini de üzüm suyundan sirke elde edilmesi, sütün yoğurda dönüştürülmesi gibi örnekler üzerinde durarak hatırladık. Ayrıca izlediğimiz eğitici videolar sayesinde çeşitli mikroskop görüntülerini inceleme fırsatı bulduk.