Bu sene HOP programı kapsamında açılan atölyelerden biri olan gastronomi atölyemiz, öğrencilerimizin marifetli elleriyle güzel çalışmalara imza atıyor. Her hafta Türk ve dünya mutfağının farklı lezzetlerinden örneklerin sunulduğu mutfağımızda, öğrencilerimiz yeteneklerini sergilemek için birbirleriyle adeta yarışıyorlar. Lezzetli kurabiyeler, kekler, börekler ve mantılarla Türk; sushi, noodle, pizza gibi lezzetlerle de dünya mutfağını atölyemize taşımış oluyorlar.
Genç öğrencilerimizin önlük, mutfak boneleri ve eldivenlerle hijyenik olarak çalıştığı mutfağımızda; her hafta taze taze alınan malzemeler Berna Hocamızın eğitmenliğinde öğrencilerimizin hünerli çalışmalarıyla sunuma hazırlanıyor. Öğrencilerimiz, büyük bir heyecan ve özveriyle hazırladıkları yiyecekleri önce kendileri tadıyor daha sonra da arkadaş ve öğretmenlerine ikram ederek güzel bir paylaşım gerçekleştiriyorlar.
Öğrencilerimiz bu mutfakta hem kendi el becerilerini keşfediyor hem ders dışı bir aktiviteyle haftanın stresini atıyor hem de yapılan yiyeceklerin israf edilmeden nasıl tüketilmesi gerektiğini öğrenmiş oluyorlar.