Sanatsal ve öğretici metinlerin en güzel örneklerinin verildiği Karalama Defteri 10.sayısıyla, yazın habercisi olan bahara merhaba dedi. "Ya âlim ya öğrenci ya dinleyici ya da ilmi sevenlerden ol. Beşinci olma ki helak olursun.ˮ diyen Peygamber efendimiz, öğrenmenin yaşamsal değerine atıfta bulunarak bizlere çığır açmaktadır. Açılan bu çığırdan sızan ışık huzmeleri, bir yandan yolumuzu aydınlatırken bir yandan da omuzlarımızdaki yükün farkına varmamızı sağlamaktadır. Bu yük, kalbi; hor görülenler, haksızlığa uğrayanlar, mazlumlar ve feryadına karşılık bulmak isteyenler için çarpan bütün inananların yüküdür.
"Metotlu düşünmeyi alışkanlık haline getirmedikçe tahsilin hiçbir kıymeti yoktur.ˮ sözüyle ilim, tahsil ve düşünme eksenli bir perspektif çizen Dimnet; bizlere eğitimin olmazsa olmazını sunmaktadır. Bizler de Karalama Defteri'ni bu minval üzerine, okulumuzda da uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yapan Adem KANDEMİR hocamızın söyleşisiyle başlatarak öğrencilerimize düşünme odaklı bir yazı sunmayı hedefledik. Yüz eldiveni olan, boş zamanlarında örgü ören, kitaplarını imzalamaktan hiç hoşlanmayan ya da bir şiiri on beş yılda tamamlayan, Türk ve dünya edebiyatının seçkin isimlerinin çarpıcı hayat hikâyelerinden alınan bir seçkiyle devam eden dergimiz; yapılan kitap tahlilleri ve çeşitli röportajlarla meraklılarına bilgi dolu bir pencere açmaktadır.
Avrupalı bir bilgin'in dediği gibi: "...İyi zamanlarda servet, kötü zamanlarda sığınak ve iyi bir yol gösterici...ˮ olan ilim; Karalama Defteri'yle bir kez daha vücut bulmuş, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun çalışmalarıyla da kendisine bağlı olanların sayısını arttırmıştır. Bizler de dergimizin çıkmasında emeği geçen Arzu ŞİMŞEK'e, edebiyat öğretmenlerimiz Sinan GÜNEŞ, Merve VARLI, Turgut ÖZYURT ve İlknur DEMİRBAŞ'a; okulun açıldığı eylül ayından bu yana yazdıkları yazılarla desteklerini esirgemeyen öğrencilerimize teşekkür etmeyi borç biliriz. Sevgi, huzur ve başarı dileklerimizle...