Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu hizmet içi eğitim çalışmalarımız kapsamında "Niçin Cevheri Mücevher Yapamıyoruz" başlıklı bir konferans verdi. Derya Öncü Üsküdar Kampüsünde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşmasına kavramsal analizlerde bulunarak başlayan Fazlıoğlu, bu bağlamda cevher kavramının "maden filizine verilen ad,öz" olduğunu, cevherin işlenmiş haline mücevher dendiğini, bu iki hal arasında bulunan dönemin ise işlik/ atölye diye isimlendirildiğini ifade etti.
Konferansına günümüz eğitim probleminin işlik denilen bu ara dönemde ortaya çıktığı bilgisi ile devam eden Fazlıoğlu, eğitimde işlik döneminin verimini belirleyen iki temel unsurdan ilkinin öğretmen verimliliği olduğunu vurgularken ikincisinin ise "edep" olduğunu belirtti.
Fazlıoğlu edep kavramı kapsamında eğitimden beklenenin, hayatta yaptığı işi hakkı ile yapan, İslam metafiziğini bilen ve yaşamın değişmez sabitelerinin farkında olup ona göre yol alan, bu farkındalık ile dünya üzerindeki hakim sistemleri tanıyarak bir üst bilinçlilik hali taşıyan ferdler inşa etmek olduğunu ifade etti.
Fazlıoğlu, sabiteleriyle birlikte yol alırken bir taraftan da akıntıya karşı kürek çekme inanç, cesaret ve azmine sahip bireyler yetişmesinin önemine dikkat çekerek sürdürdüğü konuşmasını, bu vasıfların ancak doğru bir öte dünya ve hesap günü tasavvurunun kazandırılması ile mümkün olabileceğinin altını çizerek sonlandırdı.