Kitap sadece kağıttan mı oluşmuştur?
Okunan sadece kelimeler midir?
Kainat aslında okunulması gereken büyük bir kitap değil midir?
Yorumlanması gerekenler sadece yazılı soruları mıdır?
Yaşadığımız coğrafyayı bilmeden türevi bilsek gerçekten başarılı olmuş olur muyuz?
Tarihi sadece kitaplardan öğrenmeye çalışsak Sinan'ın eserlerini görmesek , İstanbul'un surlarını gezip görmeden Fetih'i tam anlayabilir miyiz?
İnsan acaba etrafında olan bitenleri , bahçesindeki ağacın türünü bilmeden etrafında açan çiçekleri fark etmeden kendini tanıyabilir mi?
Biz bu soruların cevabını bulabilmek için yola çıkmağa karar verdik.
Beden Eğitimi ve Matematik- Fen Bilimleri Dersleri Zümrelerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabiat Okumaları Etkinliğinin ilkini Abant ve Göynük'e gerçekleştirdik. Göynük'te Fatih Sultan Mehmed'in hocası ve aynı zamanda alternatif tıbbın öncülerinden Akşemseddin Türbesini ziyarette bulunduk. Çubuk Gölünde yağan yağmura aldırış etmeden doğa yürüyüşümüzü yaptık. Ertesi gün Abant Gölünün etrafında 8 km.'lik parkurda tam kadro Burhan Hoca'mız öncülüğünde uzun , yorucu ve bir o kadar da keyifli doğa yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.
Muzaffer Kabakbaş- Burhan Özbay
Bolu Gezisi Koordinatör Öğretmenleri
Tek başıma gittiğim, kendim var olduğum ilk geziydi. Ailemin okula ve hocalarıma güvenerek gönderdiği benim de çok istekli olduğum Bolu Abant Gezisi'nden söz ediyorum. İki gün sürmesine rağmen bana dolu dolu hatıralar bıraktı. Arkadaşlarımla beraber eğlencelerimiz , öğretmenlerimizle sohbetlerimiz , uzun ve zevkli yürüyüşlerimiz , özelikle Abant Gölü kıyısında saatlerce süren hararetli konuşmalarımız bende derin izler bıraktı. Unutulmayacak bir geziydi...
Ayşe Betül Tanıdır. 9-A sınıfı öğrencisi