DOĞA, TARİH VE GURME KEYFİ
1.Gün: İstanbul –Abant – Safranbolu – Cam Teras
Sabah İstanbul'da belirtilen yerden saat 07.00'da Abant'a doğru yola çıkıldı, yol üzerinde yöresel köy kahvaltısı yapıldıktan sonra Abant Gölü çevresinde gezildi. Bir saat kadar verilen serbest zamanda faytonla çevre turu, ata binme ve yol kenarında bulunan yöresel köy ürünleri tezgâhlarında alışveriş yapma imkânı verildi. Hava soğuktu fakat fotoğraflara ve yürüyüşe engel değildi. Abant yol ayrımı yakınında bulunan Tokadî Hazretleri Türbesi ziyaret edildi.
Safranbolu'ya doğru yapılan yolculuk ise iki buçuk saat sürmesine rağmen keyifli otobüs yolculuğu ile sıkıcılık bastırılmış oldu. Safranbolu'da tarihi evlerin arasında 5 -10 dakika yürüdükten sonra yemek için restorana gidildi, yemekte dikkatleri çeken iki farklı çeşit vardı: sarı renkli pilav ve tatlı. Restoranın biraz ilerisinde "İmren Lokum Konak Otel"de küçük bir sunum yapıldı, sunum esnasında da yöreye has gazozlar ikram edildi, sunumdan yöreye ait safran otunun kilosunun 20.000 Tl olması ilginç bir detay olarak akıllarda kaldı. Hemen ardından rehber eşliğinde tarihî cami, Kaymakam Müzesi, Güneş Saati ve çarşılar gezildi. Safranbolu Yörük köye hareket edildi ve tarihi köyde rehberin bahsettiği Filiz Teyze ile tanışıldı, şakacı ve esprili kişiliğiyle yöredeki tarihi olayları anlattı. Akabinde çamaşırhane ve asırlık konaklar gezisi yapıldı. Geziler sonrasında ise otele varıldı, odalara yerleşildi... Akşam yemeği sonrası istirahate geçildi.
2. Gün: Safranbolu – Amasra – İstanbul
Otelde yapılan sabah kahvaltısı ardından eşyalarla birlikte otele veda edildi. Safranbolu'da İmren Lokumları'nda havuzlu başodada slayt sunumu yapıldı, Safranbolu genel hatları ile anlatıldı. Lokum alışverişleri yapıldı. Safranbolu Merkezi, Güneş Saati, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Konağı, Safranbolu Çarşısı, Cinci Hamamı gezildi. Kaleye çıkılarak Eski Hükümet Konağı, Yemeniciler Arastası, Saat Kulesi'nden Safranbolu manzarası izlendi, eski Rum Mahallesi olan Kıran Köy'de bir gezi yapılıp, Eski Ayastefanos Kilisesi (Ulu Cami), Rum mektebi (İskalion) görülüp eski Rum evlerinin bulunduğu konaklar gezildi.
Amasra'ya hareket edildi. İki saat süren yolculuk sonunda Amasra'ya varıldı. Öncelikle yemek için denize doğru bakan bir balık restoranına geçildi. Sonrasında Amasra'yı kuşbakışı görmek için tepeye çıkıldı, çayla birlikte yorgunluklar bastırıldı. Ardından Amasra Kalesine çıkıldı, bir saatlik serbest zamanda ise isteyenler tarihî çarşıyı gezdi isteyenler tarihî kafede arkadaşlarıyla vakit geçirdi. İkinci günlük güzel bir gezi sonunda İstanbul'a hareket edildi.