Bünyamin ÇERİ

Üsküdar Kampüsü
Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı

1981 yılında Bayburt'ta doğan Bünyamin ÇERİ; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Pendik'te tamamladı. Sırasıyla; Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde burslu Türk Dili ve Edebiyatı, Anadolu Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve yine Anadolu Üniversitesinde Tarih bölümünü okuyarak üç ayrı lisans diplomasına sahip oldu. Kocaeli Üniversitesinde Pedagojik Formasyon belgesi alarak öğretmenlik yapma hakkını elde etti. Sakarya Üniversitesinde Yeni Türk Edebiyatı Alanında, "Osmanlı Devleti'nin Kuruluş Devrini Konu Edinen Romanlarda Mekân Unsuru" adlı çalışmasıyla da tezli yüksek lisans derecesine sahip oldu. Uluslararası birçok hakemli dergide makaleleri yayımlanan, çeşitli çocuk dergileri çıkaran Bünyamin ÇERİ, eğitim hayatına, Yeni Türk Edebiyatı alanında yapacağı doktora çalışmasıyla devam etmeyi planlamaktadır.

2007 yılında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak başladığı ve çok sevdiği öğretmenlik mesleğini; alanıyla ilgili hazırladığı çeşitli eğitim materyalleriyle, çalıştığı dershane ve özel okullardaki tecrübelerini de katarak geliştirmeye çalıştı.

IB eğitimi alan, tekvando sporunda siyah kuşak sahibi olan Bünyamin ÇERİ, Derya Öncü Kolejinde 2017 yılında başladığı ve dört yıl sürdürdüğü Edebiyat-Sosyal Bölüm Başkanlığı görevini 2021 yılında tamamlayarak Müdür Yardımcısı oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Bünyamin ÇERİ, idarecilik anlayışını şu cümle üzerine kurmaktadır: "İdarecisine güvenen ve idarecisinin güvendiği öğretmenlerle çalışmak, öğrencilerinin her zaman saygı duyduğu bir insan olmak."