KUR. GENEL MÜDÜR MESAJI

KURUCU GENEL MÜDÜR MESAJI

Yaşadığımız yüzyılda neredeyse her gün, hayatın bütün alanlarında karşımıza çıkan “değişim” kavramına hızı ve dönüşüm etkisi nedeniyle uyum sağlamakta zorlanıyoruz. Öyle ki sosyal yapımızı, alışkanlıklarımızı, değerlerimizi, hayata bakışımızı sürekli güncellemek durumunda kalıyor ve yerli yerinde tutmak için büyük gayret sarf ediyoruz.

Bu baş döndürücü değişim ve dönüşüm eğitimde de kendini göstermektedir.  Bilgi, teknoloji ve bilim çağı olarak adlandırılan günümüzde büyük bir veri-bilgi patlaması yaşanmış; son otuz kırk yıl içerisinde üretilen bilgi, insanlık tarihinin daha önceki dönemlerde ürettiği toplam bilgiden daha fazla olmuştur. Bununla paralel olarak bilgi ve teknolojiyi üreten veya bilgiye dayalı üretim yapan milletler, dünyanın en güçlüleri arasında yer almışlardır.

Tecrübe, bilgi ve inanç ile beslenen değişim, öncelikle bireyi hemen ardından toplumları gelişime yönlendirecektir. Gelişim odaklı bir birey ise “ÖNCÜ” tanımına uygun olarak çığır açacak, rehber olacak, topluma önderlik edecektir. Bu değişim ve gelişim süreci; adaletli, sorumluluk sahibi, donanımlı, onurlu ve Hak bilir insan ihtiyacının önemini de ortaya çıkarmaktadır. Ürettiği teknolojiyi ve bilgiyi insanlığın faydasına kullanacak, kendisinin ve çevresinin farkında olan, dönüşen dünyanın iyiye ve güzele yönelmesini sağlayacak, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, evrensel bakış açısına sahip bireylerin yetişmesi ile bu ihtiyaç giderilmiş olacaktır.

Derya Öncü Ailesi olarak bu bilinçle, öğrencilerimizin potansiyelini sonuna kadar geliştirebilmek ve onlarda başarı kültürü oluşturabilmek adına dönüşüme kayıtsız kalmadan, bu hızlı değişimin önünden gitmeye gayret ediyoruz. Onlar için öğretmen, sistem, ortam, kültür ve tecrübe beşlisini bu minval üzere bir araya getiriyoruz. Şefkat, sevgi ve saygı eksenli çalışmalarla öğrencilerimizin toplumsal değerler açısından dengeli, sorumlu, başarılı ve duyarlı bireyler olmaları için imkânlar oluşturuyoruz. Her şeyin bu dünyadan ibaret olmadığını, güzel ahlakı, paylaşmayı, manevi değerleri, vatan sevgisini ve Hak bilir olmayı aksiyon alarak aşılıyoruz. Öncü Ailesinde kazandıkları erdemleri ve değerleri özgüven içinde hayatlarına taşıyabilmeleri için gönüllerine bu değerleri nakış nakış işliyoruz.

Eğitim sürecimizin önemli bir parçasının da aile olduğunun bilincindeyiz. Zira öğrencinin okul yaşamında edindiği tutum ve davranışları ailesi tarafından desteklendiğinde; öğrencinin öz farkındalığının arttığı, başarı ve öğrenme azminin güçlendiği ve öğrendiklerini hayata aktarmasının kolaylaştığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu sebeple hayallerimize ulaşmak için değerli velilerimizle omuz omuza olmayı önemsiyor ve okul topluluğumuzun aktif katılımcıları olmalarını bekliyoruz.

Derya Öncü Eğitim Kurumları olarak güvenli, inançlı, başarılı ve kararlı bir şekilde eğitim yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Bu yolculukta bizlerle birlikte yürüyen, yürüyecek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder;  yeni dönemin sağlıklı, mutlu ve başarılı şekilde geçmesini dilerim.

Gökhan MELİKOĞLU
Kurucu Genel Müdür