Haydar TEMEL 2

“İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir.
Sen kendini bilmez isen bu nice okumaktır.”
Yunus Emre

Merhaba,

Üstün değerlerle yönetilmesini arzu ettiğimiz bir toplum sevdası ile yola çıkan Derya Öncü Eğitim Kurumları 20. Yılını doldurdu.

Derya Öncü Eğitim Kurumları olarak “özgür insan için özgün eğitim” misyonuyla yola çıktık.  Kendini, ailesini, ülkesini, milletini seven; maddî manevî değerlerinin kıymetini bilen, teknolojiyi kullanan ve üreten, en doğru bilgiye ulaşan, rol model gençler yetiştirme sorumluluğunu asla unutmadık. Bugün değerlerine bağlı bir neslin yetiştirilmesindeki başarısı ile farkını ortaya koyarak tercih edilen bir kurum olmanın onurunu yaşıyoruz.

Şurası muhakkak ki,  mezun ettiğimiz öğrenciler temsil kabiliyetleri ve yer aldıkları meslek dallarındaki başarılarıyla onur kaynağımız olmuşlardır. Mezunlarımız, bulundukları ortamlarda zamanın ve mekânın ruhunu okumaya çalışarak farklılıklarını ortaya koymuşlardır.  İnanıyoruz ki, bu farklılıkları ve edindikleri birikimleri daha da ileriye taşımak için yürüyüşlerine devam edeceklerdir.

Küreselleşen dünyamızda; en büyük ihtiyaçlardan biri kuşkusuz ki yetişmiş, onurlu, Hak bilir bir insan gücüdür. Ülkemiz nüfusunun  %40’ı yirmi beş yaşın altındadır. Bu durum dikkate alınırsa, eğitim kurumlarına düşen sorumluluğun ne kadar büyük bir önem arz ettiği görülecektir. Biz bir “öncü okul” olarak elbette bu sorumluluğun bilinci içindeyiz.

Şurası muhakkak ki, günümüzde eğitim “sosyal, siyasî, iktisadî, askerî, hukukî” hemen bütün alanları temelden etkilemektedir. Öyleyse her biri yarın bu alanlara atılacak olan öğrencileri en iyi, en yararlı, en güzel şekilde donatmak gerekli değil midir? İşte bize düşen de budur. Bu nedenle tek düşüncemiz, “eğitimin güler yüzü” anlayışını eyleme dökerek, kurumsal farklılığımızı ortaya koyarak, öğrencilerimizin fıtratlarına yaraşır zenginlikleri kazanmalarına ortamlar oluşturarak onları geleceğe hazırlamaktır.

Bu yolda bugün dünden daha umutluyuz. “Derya Öncü Eğitim Kurumları” olarak güvenli, inançlı ve kararlı bir şekilde yolculuğumuza devam ediyoruz.  Bu süreçte bizlerle birlikte yürüyen, yürüyecek olan herkese teşekkür ederiz.

Haydar TEMEL
Derya Öncü Eğitim Kurumları