DERYA ÖNCÜ’DE %100

KİTAP OKUMA ORANI AVRUPA’DA YÜZDE 21, TÜRKİYE’DE 10 BİNDE 1 İKEN DERYA ÖNCÜ’DE %100’DÜR

UNESCO’nun araştırmasına göre Türkiye’de okuma oranı yok denecek kadar az. Televizyon izliyor, internete giriyor ama okumuyoruz. UNESCO tarafından 2013 yılında yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. Avrupa’da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece on binde bir.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO, dünyadaki okuma alışkanlıklarını rapor haline getirdi. Rapora göre, Türkiye, kitap okuma oranında dünya ülkeleri arasında 86’ncı sırada yer alıyor.

Peki Çözüm nedir?
Derya Öncü Eğitim kurumları olarak öğrencilerimize küçük yaşta okuma alışkanlığı kazandırıyoruz. Yıllardır uyguladığımız OKU-YORUM projesi başarıyla devam ediyor. Sabahın ilk dakikalarında tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kitap okuyor. Okunan kitapların kritiği yapılıyor, yorumlanıyor ve değerlendiriliyor. Proje kapsamında geçen yıl 1.sınıfımızdan her öğrenci 95, 2.sınıfımızdan her öğrenci 60, 3.sınıfımızdan her öğrenci 95 ve 4.sınıfımızdan her öğrenci 44 kitap okudu.