EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ

Eğitim anlayışımız;

değerler dünyamızın erdemlerini ön plana çıkararak, zorlama ve baskıyla değil, içten kuşatarak kendileri için iyi, güzel, faydalı olduğuna ikna ederek, aileleri ile el ele gençlerimizin duygu, düşünce, davranış gelişimini sağlayarak hayata hazırlamaktır.

Eğitim anlayışımızı hayata geçirmek için aşağıda belirtilen uygulamalar yapılmaktadır.

pencils-1A) DEĞERLER EĞİTİMİ

EĞİTİME DEĞER KATIYORUZ

Bizi “biz” yapan değerlerimize birlikte sahip çıkıyoruz. Değerler Eğitimi Projesiyle her öğrencimiz “değerli” olduğunun farkına varıyor, değerini artırıyor. Değerlerimizden bazıları;

• Zaman
  • Yardımlaşma
  • İdealizm
  • İletişim
  • Adalet
  • Emek
  • Sorumluluk

B) ÖNCÜ DEĞERLER SÖZLEŞMESİ

Okul hayatının sıhhatli işlemesi için sahip olunması gereken değerleri öğrencilerimizle birlikte tespit ediyoruz. Öncü Değerler Sözleşmesi “öz disiplin” anlayışının hayat bulduğu bir anlaşma zemini olarak kabul görüyor.

C) ODAK

Öğrencilerimiz Okul Danışma Kurulu (ODAK) projesiyle yönetim becerilerini geliştirerek sorunlarının çözümünün kendilerinde gizli olduğunu keşfediyorlar.

Sınıf Anayasaları ve Sınıf Kurulları ile sınıflarında Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Başkanlığı ile okullarında söz sahibi oluyorlar

D) SOSYAL FAALİYETLER

Okulumuzda Sosyal Faaliyetler bir zincirin halkaları gibidirler. Yayın çalışmaları gezilere, tiyatro çalışmaları şiir dinletilerine, kulüp çalışmaları sportif faaliyetlere sıkı sıkıya bağlıdır Çünkü, bağın diğer ucunda hayatın zorlu zirveleri bekler öğrencilerimizi. sosyal Faaliyetlerimizden örnekler:

• Kitap Sergileri
  • Film Gösterimleri
  • Kutlu Doğum Haftası
  • Kütüphane Gezileri
  • Şiir Dinletisi
  • İngilizce Haftası
  • Yardım Kermesleri
  • Tiyatro Çalışmaları
  • İletişim Seminerleri